Thermor gyár és márkanév

A Thermor gyár, mint az Atlantic Group tagja

A THERMOR gyár az elektromos fűtőpanelek, konvektorok gyártója több, mint 8 évtizede fejleszti fűtőkészülékeit. Így az egyik legnagyobb nemzetközi márka az elektromos konvektorok területén is.

A Thermor az “ATLANTIC GROUPE” tagja, 20-nál is több gyárban készülnek a különböző elektromos konvektorok, fűtőpanelek, radiátorok, bojlerek, kazánok és egyéb fűtéstechnikai eszközök.

Thermor-Atlantic gyárcsoport 4000-nél is több embert foglalkoztat, éves forgalmuk is óriási, 1,3 milliárd Euró…

Valójában általában Franciaországban THERMOR, külföldön pedig ATLANTIC márkanévvel kerülnek piacra az Atlantic csoport által gyártott termékek, melyek így csak a készüléken szereplő névben különböznek. Magyarország kicsit kilóg a sorból, mert mindkét márkanévvel találunk fűtőtesteket.

thermor gyár

Thermor gyár történet

1931: Két testvér, Germain és Etienne Maure, létrehozta az első gyárát a “SARL THERMOR”-t Orléans-ban (Franciaország), ami már a kezdetekkor az elektromos készülékekre szakosodott.

1939: Elkezdődött az első sorozatban gyártott elektromos konvektorok forgalmazása.

1959: A Thermor felépíti második gyárát Saint Jean de la Ruelle-ben, Közép-Franciaországban. A gyár elektromos vízmelegítők, Kazánok és elektromos fűtési termékek előállításához épült.

1971: Az első konnektorba dugható elektromos fali konvektorok gyártása beindul.

1987: Az első elektronikus fűtőpanelek.

1992: Elindították az Amadeus modellt, az első sugárzó fűtőpanel.

2007: Elindult a Bilbao-i gyárban , az első thermofluid elektromos radiátor előállítása a Thermor brand-en belül.

2007-2011: Folyamatos fejlesztés mind dizájn, mind hatékonyság tekintetében az elektromos panelek esetében.

2011: Elindították az Evidence terméket, új dizájn, egy új konvektor, ami egyre hatékonyabb.

2013: Létrejött az Evidence digitális , új elektromos fűtő panel ami az innováció jegyében született, digitális vezérléssel.

2014: Útjára indult a Riva 2 elektromos törölköző szárítós radiátor család. Továbbfejlesztett digitális termosztáttal és gyönyörű ívelt kialakítással.

2015: Elkezdődött a legújabb innovatív elektromos fűtési megoldás, a Soprano 2in1 HD gyártása, mely konvekciós és szórt hőleadásának köszönhetően rendkívül homogén hőérzetet biztosít. Modern dizájn, digitális kezelő felület, programozhatóság.

2018: Az új európai ErP rendeletnek megfelelő elektromos fűtés termékek (Bonjour, Evidence3, Soprano Sense2) bevezetése. Legújabb HD panel technológia immár az Evidence3 elektromos radiátorokon is. Borulás érzékelő minden típusban. Heti programozási lehetőségek, Evidence3 és Soprano Sense2 típusok esetében. Még biztonságosabb, még pontosabb, még hatékonyabb készülékek, elektromos fűtőpanelek!